Henvendelse/bestilling av arbeidsplassvurdering
Utgangspunktet for en arbeidsplassvurdering er en henvendelse fra leder, gjerne på e-post med en kort beskrivelse av hva saken går ut på, uten personsensitive opplysninger. Når vi mottar henvendelsen tar vi kontakt med leder og etterspør hva som har blitt gjort og i hvilken grad det har fungert. I denne samtalen får vi også kontaktinformasjon til aktuell medarbeider, og sikrer at medarbeider er informert om at bedriftshelsetjenesten tar kontakt.
Arbeidsplassvurdering
I en arbeidsplassvurdering har vi en samtale med medarbeider. Med vår kunnskap om hvilke arbeidsmiljøfaktorer som påvirker arbeidshelsen, har vi et helhetlig fokus på hva som kan være årsak til utfordringene. Vi bistår dermed med å adressere hvilke faktorer i arbeidet som kan være årsak til helseplager, og kommer med forslag til endringer eller midlertidige tilrettelegginger i arbeidshverdagen som kan bidra positivt for medarbeider og dens arbeidshelse.
Hva skjer etter arbeidsplassvurderingen?
De forslagene til tiltak som kommer frem i arbeidsplassvurderingen må tas videre med nærmeste leder, som er den som kan vurdere hvorvidt tilrettelegginger lar seg gjennomføre. Dette skjer i en trepartsamtale med leder, medarbeider og bedriftshelsetjenesten. Som helsepersonell har vi i bedriftshelsetjenesten taushetsplikt, og det er dermed kun arbeidsrelaterte opplysninger, samt forslag til tiltak som tas opp i dette møte. Leder har dokumentasjonsplikt og er dermed ansvarlig for at trepartsamtalen blir dokumentert og lagret i medarbeiders personalmappe. Som helsepersonell har vi journalplikt, og det som blir skrevet i vårt journalsystem er taushetsbelagt og skal ikke være tilgjengelig for leder eller andre enn aktuell medarbeider og involvert helsepersonell i Infigura.
Oppfølging og evaluering
I etterkant av trepartsamtalen følger vi opp medarbeider, og eventuelt bistår leder, etter 1 måned, 3 måneder og 6 måneder dersom det er nødvendig.